Studentenflat ontruimd na rookontwikkeling door kaarsen

 

Haarlem – Enkele tientallen bewoners van een flat aan de Boerhaavelaan hebben zondagavond enige tijd buiten moeten staan. In de flat was om even over tien uur rookontwikkeling waargenomen waarop de brandweer met groot materiaal uitrukte om de brand te bestrijden.

Omdat het niet duidelijk was waar de rookontwikkeling vandaan kwam hadden de brandweerlieden enige tijd nodig om de juiste locatie te achterhalen. Bewoners van de flat werden in de tussentijd geƫvacueerd en buiten opgevangen.

Brandweerlieden hebben de flat doorzocht en kwamen uiteindelijk bij een stel kaarsen uit welke de rookontwikkeling hebben veroorzaakt. De appartementen zijn door de brandweer geventileerd om de rook er uit te krijgen.

Na een uur konden de meeste bewoners weer terugkeren naar hun appartement.