Veel rookontwikkeling bij brand in kantoorpand CWI Haarlem

 

Haarlem – Op de meldkamer in Haarlem kwam donderdagavond rond half negen een telefoontje binnen dat mensen rook in het pand van het CWI zagen. De brandweer en politie rukte daarop direct uit richting de Jansweg.

Bij aankomst was er inderdaad rookontwikkeling in het pand waar te nemen. De brandweer heeft met een flinke hamer de deur ingeslagen om binnen te kunnen komen. Ondertussen werd de brand opgeschaald naar een middelbrand waarop meerdere brandweervoertuigen richting de Jansweg werden gestuurd.

De brand was ontstaan in een kantoorruimte aan de achterkant van het pand. De rook trok zich vervolgens door het hele pand heen. De brandweer wist het vuur snel onder controle te krijgen en is daarna nog enige tijd bezig geweest met het ventileren van het pand.

Om voldoende ruimte voor de brandweer te maken werd het stationsplein tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Bussen konden daardoor het Stationsplein niet meer bereiken waardoor reizigers enige overlast ondervonden.

Bij de brand zijn geen personen gewond geraakt.