Actuele vertrektijden bij bushaltes in Haarlem

 

Haarlem – Hoe laat vertrekt de bus? Wilt u weten hoe laat de volgende bus vertrekt? Deze maand is in Haarlem een start gemaakt met de plaatsing van zo’n 50 displays met informatie over de vertrektijden. Deze displays zijn onderdeel van het Dynamisch Reizigers Informatie Systeem (DRIS).

Via dit systeem krijgt de busreiziger in het openbaar vervoer actuele reisinformatie. De displays zijn na de zomer operationeel. In deze nieuwe service voor reizigers ziet de gemeente een stimulans voor het gebruik van het openbaar vervoer.

De bussen geven continue door waar zij rijden. De busvervoerders geven op basis van deze actuele positie een voorspelling af van de vertrektijd op de eerstvolgende halte. Ook een verandering in de dienstregeling (bijvoorbeeld uitval van een bus, vertraging enzovoort) is te lezen op het display. Voor blinden en slechtzienden bevat het systeem een audiovoorziening zodat de informatie ook te horen is. De displays komen bij bushaltes die druk bezocht worden waaronder het station van Haarlem.

Kwaliteit voor het openbaar vervoer
Het project is een initiatief van de provincie Noord-Holland die de apparatuur en het technische onderhoud betaalt. Samen met vervoerders en wegbeheerder levert de provincie Noord-Holland zo een bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van het openbaar vervoer.