Auto te water langs IJweg in Zwanenburg

 

Zwanenburg – Een voertuig is in de nacht van dinsdag op woensdag op de IJweg in Zwanenburg te water geraakt. Rond half drie reed de bestuurder over de IJweg en raakte van de weg. Via een boom kwam de auto in de sloot tot stilstand. De bestuurder wist zelfstandig het voertuig te verlaten en ging opzoek naar hulp.

De man belde bij een buurtbewoner aan welke vervolgens de hulpdiensten alarmeerden. Omdat in eerste instantie niet duidelijk was of er mogelijk nog meerdere personen in het voertuig en/of de sloot bevonden rukte de brandweer met groot materiaal uit. Ook een politiehelikopter speurde de omgeving met een warmtebeeldcamera af.

Achteraf bleek dat de man even daarvoor vier vrienden had afgezet, echter wist hij na het ongeval niet meer of zij nog in de auto zaten. Na diverse telefoontjes bleek dat hij de vrienden even daarvoor thuis had afgezet.

Het slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht voor verdere zorg. Een bergingsauto heeft de auto later in de nacht uit de sloot getakeld.