Automobilist vliegt uit de bocht op kruising Schipholweg / Europaweg (video)

 

Haarlem – Twee vrouwen zijn zaterdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De automobilist wilde rond half tien vanaf de Schipholweg rechtsaf de Europaweg oprijden. Vermoedelijk door een combinatie van een te hoge snelheid en de gladheid door de regen vloog de auto uit de bocht. De auto kwam vervolgens met een flinke klap tegen een verkeerspaal tot stilstand.

Omdat er mogelijk sprake van beknelling was werd de brandweer ook opgeroepen om te assisteren. Een toevallig passerende huisarts verleende de slachtoffers eerste hulp. Een van de slachtoffer werd in de auto van de huisarts gezet in afwachting van de ambulance.

Terwijl een van de slachtoffer in de huisartsenauto zat werd zij onwel. Het slachtoffer kreeg direct hulp van de huisarts en het inmiddels gearriveerde ambulancepersoneel. Gelukkig hoefde de auto van de huisarts niet open geknipt te worden, en kon het slachtoffer nadat zij goed gestabiliseerd was in de huisartsenauto voorzichtig op de brancard worden gelegd. De twee gewonde dames van 16 en 18 jaar zijn vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

Een bergingsauto heeft de beschadigde auto weggesleept. Tijdens de afhandeling van het ongeval was de Europaweg voor het verkeer tijdelijk afgesloten.

Update:
De 18-jarige bestuurder uit Amstelveen verklaarde tegenover de politie dat hij rechtsaf de Europaweg wilde oprijden, toen een taxi hem tegemoet kwam rijden. De jongen moest vervolgens uitwijken met een aanrijding als gevolg.