Bejaard echtpaar valt van trap in woning achter kerk aan Rijksstraatweg

 

Haarlem – Bij een incident in een woning achter de kerk aan de Rijksstraatweg zijn zondagavond twee personen gewond geraakt. Rond half elf werden de hulpdiensten gealarmeerd, en gingen er twee ambulances, een motorambulance en enkele politie-eenheden met spoed richting de Rijksstraatweg in Haarlem-Noord om hulp te verlenen. Update: 12:00 uur

Gezien de ernst van de verwondigen bij het slachtoffer werd ook de traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen. De helikopter vloog enkele rondjes boven Haarlem en zette uiteindelijk de landing in op de hoek van de Vondelweg en de Jan Gijzenkade. De arts is met een politiebusje naar de woning gebracht.

De twee slachtoffers zijn even later met spoed overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg. Het is nog niet bekend wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld.

Update:
Rond half elf is het bejaarde echtpaar van 82 jaar van de trap gevallen. De bovenste kwam ten val en nam de onderste mee in de val. Het 82-jarige echtpaar is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Amsterdam. Eén van de twee heeft ernstig letsel aan rug en nek.