Burgernet ingezet na poging tot inbraak bij woning in Heemstede

 

Heemstede – Twee inbrekers hebben dinsdagmiddag een poging gedaan om in te breken in een woning aan de Tesselschadelaan in Heemstede. Rond het middaguur probeerde een van de twee binnen te komen, maar werd uiteindelijk weggejaagd door een overbuurvrouw.

De overbuurvrouw zag de twee mannen even daarvoor al verdacht voor de woning staan. Na een tijdje waren de mannen weer weg totdat de vrouw plots een van de twee mannen bij het zijraam van de woning zag staan. De vrouw liep direct naar de man toe. De inbreker schrok hiervan en nam direct de benen. De inbreker is bij zijn ‘collega’ in de auto gestapt en zijn vervolgens op de vlucht geslagen.

De politie is direct een grote zoekactie begonnen naar de twee inbrekers en heeft daarbij onder andere Burgernet ingezet. Mensen in de omgeving van het Tesselschadelaan en zich bij Burgernet hebben aangemeld werden door de politie gebeld en gevraagd om uit te kijken naar een kleine grijze auto met daarin twee mannen.

Rechercheurs zijn een buurtonderzoek gestart om te vragen of mensen iets verdachts hebben gezien. Daaruit kwam naar voren dat iemand de auto met de twee mensen daarin eerder op de dag al bij het treinstation hadden zien staan. De vrouw had daar al een raar gevoel bij, maar besloot helaas om de politie toch maar niet te bellen. De technische recherche heeft de sporen rondom de woning veilig gesteld.

De politie is nog steeds opzoek naar de twee inbrekers. Getuige of mensen die er mogelijk meer van af weten worden verzocht contact op te nemen met de politie Kennemerland, via telefoonnummer 0900-8844.