Gewonde bij kop-staartbotsing op Westelijke Randweg

 

Haarlem – De bestuurster van een Mini Cooper is woensdag aan het begin van de avond licht gewond geraakt bij een kop-staart botsing op de Westelijke Randweg in Haarlem. Beide voertuigen reden vanuit noordelijke richting toen het bij de kruising met de Kleverlaan mis ging. De achterste automobilist kon niet meer op tijd remmen en knalde vervolgens tegen de Mini Cooper aan.

De bestuurster van de Mini Cooper zette de auto voorbij de kruising stil, in afwachting van de hulpdiensten. De vrouw is met behulp van de brandweer en ambulancebroeders uit haar auto gehaald en voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bestuurder kwam er met de schrik van af.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een uitgebreid onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. Hierdoor was een van de twee rijbanen afgesloten wat voor de nodige vertraging zorgde.

Twee Duitse politieagenten versterken de zomermaanden de Zandvoortse politie. De Duitse collega’s worden ingezet om de kwaliteit van dienstverlening te verhogen, naar de vele Duitse toeristen die elke zomer Zandvoort bezoeken. De Duitse politiemensen zijn bevoegd om dezelfde taak als die van een Nederlandse politiemedewerker te vervullen, tot en met de aanhouding. Ook dragen zij hun eigen geweldsmiddelen, zoals het vuurwapen.