Groot alarm voor auto te water langs Boerhaavelaan in Schalkwijk

 

Haarlem – De hulpdiensten hebben in de nacht van maandag op dinsdag groot alarm geslagen nadat een auto te water was geraakt langs de Boerhaavelaan. Rond kwart voor twee reed de auto met daarin twee inzittenden over de Boerhaavelaan en schoot tussen twee bomen door de sloot in.

De brandweer rukte met groot materiaal uit, waaronder twee duikwagens, een uit Haarlem en de ander uit Velsen. Een van de jongens wist uit het raam van de auto te klimmen en ontfermde zich over zijn vriend die bewusteloos in de bestuurdersstoel lag. Hij wist ook hem te bevrijden uit het inmiddels zinkende voertuig. Een getuige van het incident heeft de hulpdiensten gealarmeerd en sprong het water in om de jongens te hulp te schieten.

Wonder boven wonder raakte de twee niet gewond en kwamen na de controle in het ziekenhuis kijken naar de zwaar beschadigde auto. Het bergingsbedrijf is nog tot diep in de nacht bezig geweest om de auto uit de sloot te krijgen. Voor de eerste takelwagen lag de auto te ver in de sloot, waarop een andere takelwagen erbij werd geroepen. Nadat deze wagen uiteindelijk was aangekomen was de auto binnen een half uurtje uit de sloot gehaald.

De politie zal een onderzoek instellen naar de exacte toedracht van het ongeval.

Update:
De twee inzittenden, een 24-jarige Haarlemmer en een 24-jarige man uit Vijfhuizen, zijn door de politie beide gearresteerd omdat onduidelijk was wie de bestuurder was. Een blaastest wees uit dat beide jongens teveel alcohol gedronken hadden.

De 24-jarige Haarlemmer bleek de bestuurder te zijn geweest. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uren. Beiden mannen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.