Meisje onwel door vloeistof in achtergelaten blauwe vaten in Leidsebuurt

 

Haarlem – Een meisje is zondagavond in aanraking gekomen met een in eerste instantie onbekende vloeistof. Met meisje was met vriendinnetjes buiten aan het spelen en kwamen vier blauwe vaten tegen. Uit nieuwsgierigheid maakten zij de vaten open en raakte de vloeistof aan.

Het meisje kreeg direct een raar gevoel in haar handen waarop ze snel huiswaarts keerde met haar vriendinnen. Terwijl zij thuis meteen onder de douche gezet werd om de vloeistof eraf te spoelen werden ondertussen ook de hulpdiensten gewaarschuwd.

De brandweer en de Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen(ROGS) werden opgeroepen om met spoed naar de Westerstraat in de Leidsebuurt te gaan. Daar aangekomen troffen de brandweerlieden vier blauwe vaten aan met nog een klein laagje vloeistof erin.

Nader onderzoek wees uit dat het vermoedelijk om verf of inkt gaat en geen gevaarlijke stoffen bevat. De brandweer heeft alle vier de vaten weer afgesloten en bij elkaar gezet. De gemeente zal de vier vaten zo snel mogelijk ophalen.