Nieuwe bioscoop Pathé Haarlem in Raakskwartier feestelijk geopend

 

Haarlem – Dinsdag 5 juli is Pathé Haarlem geopend voor het publiek. De officiële opening van de nieuwe bioscoop in het Raakskwartier vond maandag 4 juli plaats. Burgemeester Bernt Schneiders verrichte samen met Alain Clark en Lauge Nielsen (directeur Pathé Nederland) de officiele openingshandeling.

Pathé Haarlem is gevestigd in het Raakskwartier, het nieuwe centrum van de stad. De bioscoop heeft acht zalen, allemaal voorzien van digitale projectoren. In totaal heeft het theater, dat ook 3D-films gaat vertonen, 1.256 stoelen. De kleinste zaal heeft 85 stoelen, de grootste 380.

Pathé Haarlem gaat een breed programma aan films vertonen. Van kinder- en familieproducties tot actie, horror, komedies, romantiek en films met diepgang onder het label PAC. Daarnaast organiseert de nieuwe bioscoop bekende evenementen zoals Ladies Night en Girls Only. Met het populaire abonnement Pathé Unlimited kunnen bezoekers voortaan ook in Haarlem voor achttien euro per maand onbeperkt naar de film.

Pathé Nederland kijkt uit naar de langverwachte opening van een grote bioscoop in Haarlem en verwacht hiermee de gehele regio een perfecte bioscoop- en filmervaring te bieden.