Scooterrijder ernstig gewond na val op Kaj Munkweg in Hoofddorp na achtervolging door politie

 

Hoofddorp – Een 18-jarige Hoofddorpse scooterrijder is maandagavond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Kaj Munkweg in Hoofddorp. De jongeman reed om even over half elf over de Kaj Munkweg toen hij na een achtervolging door de politie onderuit ging.

De politie zag de bromfietser op de kruising Paxlaan/Burgemeester Pabstlaan door het rode licht rijden. De bromfietser had ook geen verlichting aan. De politie wilde de jongeman aan de kant zetten en zette een achtervolging in. Op de Kay Munkweg is deze achtervolging gestaakt omdat de bromfietser gevaarlijk reed. Vlak daarna zag de politie de bromfietser over de kop slaan en de bromfiets vloog door de lucht.

De jongen schoof met zijn scooter enkele meters verder en kwam midden op straat tot stilstand. Enkele ambulances en de traumahelikopter werden opegroepen om het slachtoffer hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben de jongen eerste hulp verleend waarna hij per ambulance met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg. De traumahelikopter heeft enkele rondjes boven het ongeval gevlogen maar hoefde het ambulancepersoneel niet meer te assisteren.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een uitgebreid onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. De straat was hierdoor enige tijd afgesloten door het sporenonderzoek.