Verwarde automobilist rijdt het water in na achtervolging door politie in Velserbroek

 

Velserbroek – Een achtervolging in Velserbroek is dinsdagochtend langs het water aan de Velserbroekse Dreef geeindigd. De politie wilde de verwarde automobilist laten stoppen, maar de bestuurder besloot een poging te doen om aan de politie te ontkomen. Op een gegeven moment zag de bestuurder geen andere uitweg meer dan het water.

Politieagenten zijn direct het water in gesprongen om de bestuurder uit de auto te redden. Eenmaal op de kant werd de man direct in de boeien geslagen en is hij door ambulancebroeders gecontroleerd. De man is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is een onderzoek gestart en heeft daarbij alle sporen veiliggesteld. Een bergingsauto heeft de auto in de loop van de middag uit het water gehaald.