Brandweermannen hebben pech met brandweerauto in Heemstede

 

Heemstede – Een Heemsteedse brandweerauto is dinsdagavond na een inzit in de Vijfherenstraat in Heemstede stuk gegaan. Rond kwart voor acht werden de brandweerlieden opgeroepen om hulp te verlenen bij een lekkende gastank van een auto. De klus was snel geklaard, echter toen de brandweerlieden wilde terugkeren naar de kazerne wilde de motor van de brandweerwagen niet meer startte.

Na een uitgebreide inspectie van de Technische Dienst zat er niets anders op om de brandweerwagen aan een sleeptouw te bevestigen en de wagen vooruit te slepen. Met een busje werd de brandweerauto uit de smalle straatjes getrokken, terwijl ondertussen door collega’s een trekstang werd gehaald om de zware brandweerauto terug naar de kazerne te slepen. Ondanks de sleeptouw moesten de brandweermannen toch nog zelf in actie komen en de wagen zelf een stukje duwen; een bochtje werd iets te krap genomen waardoor de brandweerwagen klem kwam te zitten en achteruit moest. Gelukkig bleef de schade minimaal.

Op de Binnenweg in Heemstede werd de inhoud van de tank geleegd, 500 liter water stroomde het riool in. Nadat de trekstang tussen twee brandweerauto’s was bevestigd konden brandweerwagens langzaam aan terug richting de kazerne. De brandweerwagen zal morgen verder worden ge├»nspecteerd en zo snel mogelijk worden gerepareerd. In de tussentijd zullen de brandweerlieden uitrukken met een vervangend voertuig.