Dronken automobilist raakt van de weg op Bentveldsweg in Aerdenhout

 

Aerdenhout – Een bestuurder is in de nacht van dinsdag op woensdag van de weg geraakt op de Bentveldsweg in Aerdenhout. Rond kwart over een werden de hulpdiensten gebeld dat er een auto op z’n kop langs op het fietspad lag. Diverse ambulances, brandweerwagens en politie-eenheden gingen met spoed die kant op om hulp te verlenen.

Na een korte zoektocht werd de auto op het fietspad aangetroffen. In de auto zat echter geen bestuurder meer, en deze was ook niet in de directe omgeving te vinden. De hulpdiensten hebben nog een korte zoektocht rondom de auto gehouden, maar al snel werd duidelijk dat de bestuurder er vandoor was gegaan.

Brandweerlieden hebben de auto veilig gesteld. De 42-jarige bestuurder werd al snel getraceerd door politieagenten en kon in Haarlem worden aangehouden. De 42-jarige verdachte had een gebroken sleutelbeen opgelopen door het ongeval. Hij bleek ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. De bestuurder zal na behandeling in een ziekenhuis worden verhoord. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Een bergingsauto heeft de beschadigde wagen later in de nacht weggesleept. Door het ongeval was de Bentveldsweg tijdelijk afgesloten voor het verkeer.