Gewonden na explosie op speedboot Alkmaardermeer bij De Woude

 

Alkmaar – Op het Alkmaardermeer bij het eiland De Woude zijn maandag negen mensen gewond geraakt na een explosie op een speedboot. Volgens de politie zijn twee van hen naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht met ernstige brandwonden. Drie volwassenen en vier kinderen zijn eveneens gewond geraakt. Zij hebben ook brandwonden.

Twee andere schepen zijn beschadigd. Die lagen naast de boot waar de ontploffing plaatsvond. De explosie gebeurde nadat de motor van de speedboot werd gestart. Politie, ambulances en de brandweer rukten massaal uit. Waardoor de ontploffing is veroorzaakt, is nog onduidelijk. Op de boten bevonden zich ten tijde van de ontploffing in totaal vijftien mensen. Zes bleven er ongedeerd. De boot is gezonken.