Hulpdiensten urenlang bezig met aangetroffen gestolen auto in water Vijfhuizerdijk

 

Vijfhuizen – De hulpdiensten zijn in de nacht van zondag op maandag lange tijd bezig geweest met een incident aan de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen. Rond kwart voor één kwam de melding dat er een auto in de Vijfhuizerdijk lag. Brandweer, ambulance en politie rukte direct uit om hulp te verlenen.

Bij aankomst van de hulpdiensten waren alle inzittenden al verdwenen. Al snel bleek dat de auto voor andere doeleinden klaar was gemaakt; de auto was namelijk overspoten en had gestolen nummerborden van een Nissan Note. Ook bleek er in een van de deuren enkele kogelgaten te zitten.

De brandweer heeft rondom de auto gekeken of er ook werkelijk niemand meer aanwezig was. De ambulance en brandweer konden daarna al weer snel terugkeren. De Technische Recherche heeft later in de nacht alle sporen vastgelegd en onderzoek gedaan naar de auto. Videobeelden van een nabij gelegen tankstation en foto’s van flitspalen op de Vijfhuizerdijk zullen worden opgevraagd om te kijken of de betrokkenen daarop zichtbaar zijn.

Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water getakeld. De politie zal een uitgebreid onderzoek instellen naar het incident en de daders proberen te achterhalen.

De Vijfhuizerdijk was ter hoogte van de Schipholweg tijdens het incident afgesloten voor het overige verkeer.