Kapotte V-snaar zorgt voor rookontwikkeling uit gemaal in Haarlem

 

Haarlem – De brandweer en politie zijn woensdagmiddag uitgerukt naar het gemaal in de Phoenixstraat. Mensen in het pand tegenover het gemaal zagen rond twee uur rook uit het gemaal komen en waarschuwden daarop de hulpdiensten. Brandweer en politie gingen met spoed richting de Phoenixstraat.

Bij aankomst zagen de brandweerlieden inderdaad lichte rookwolken uit het gemaal komen. Gezien de situatie niet dreigend was werd er in eerste instantie gewacht op de sleutelhouder. Omdat deze man er na een half uur nog niet was begonnen een poging om de deur te gaan forceren. Net op dat zelfde moment liet de man weten dat hij er binnen vijf minuten zou zijn.

Nadat de man met de sleutel er uiteindelijk was is de brandweer in het gemaal op onderzoek uitgegaan. Bij het openen van de deur kwam er nog een flinke rookwolk naar buiten. Onderzoek wees uit dat een V-snaar van een pomp kapot was gegaan en de pomp nog steeds stond te draaien.

Met een overdrukventilator is alle rook uit het gemaal geblazen. Na zo’n drie kwartier zat het werk er voor de brandweerlieden op en konden terugkeren naar de kazerne.