Man neergestoken tijdens beroving bij Rabobank in Haarlem

 

Haarlem – Een man is dinsdagmiddag rond 14:45 uur neergestoken tijdens een beroving bij de Rabobank aan de Dreef in Haarlem. De twee overvallers sloegen daarna direct op de vlucht. Twee getuigen van de beroving zijn met een auto de achtervolging gestart achter de twee mannen, en wisten een eind verderop één van de twee mannen staande te houden.

De beroofde man, die op dat moment geld aan het storten was bij de bank, raakte door de beroving ernstig gewond door meerdere messteken. Een traumahelikopter werd gealarmeerd om het ambulancepersoneel te assisteren, maar hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

De politie begon direct een grote zoektocht naar de tweede dader. Met een politiehelikopter werd vanuit de lucht meegezocht. In Schalkwijk kon de politie een man staande houden, mogelijk dat dit om de tweede berover gaat. Een ooggetuige meldde dat er ook op de Wagenweg een persoon werd aangehouden, onderzocht wordt of deze ook wat met de overval te maken heeft.

De recherche is een onderzoek gestart naar de overval. Politieagenten hebben van ooggetuigen hun verklaring opgenomen. Getuigen die nog niet hebben gesproken met de politie worden verzocht contact op te nemen met het Overvallenteam van de politie Kennemerland via 0900-8844.