Meisje met scooter hard onderuit op Waterloolaan in Driehuis

 

Driehuis – Een meisje op een scooter is in de nacht van dinsdag op woensdag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Waterloolaan in Driehuis. Rond half één reed het meisje komende van de feestweek in Santpoort in de richting van IJmuiden toen ze ter hoogte van de rotonde hard ten val kwam met haar scooter.

Diverse hulpdiensten werden opgeroepen om het slachtoffer eerste hulp te verlenen. Gezien de ernst van de verwondingen en het slachtoffer geruime tijd niet aanspreekbaar was werd ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen.

Het slachtoffer heeft van het ambulancepersoneel eerste hulp gekregen en werd al snel op de brancard gelegd om overgebracht te worden naar het ziekenhuis. De traumahelikopter heeft enkele rondjes boven Driehuis gevlogen en is langs de route naar het ziekenhuis geland. De arts is vervolgens met de ambulance meegereden naar het VU medisch centrum in Amsterdam.

Omdat de oorzaak van het ongeval niet geheel duidelijk was heeft de Verkeers Ongevallen Analyse een onderzoek ingesteld naar het ongeval. Hieruit werd duidelijk dat het een eenzijdig ongeval betrof.

De nacht ervoor raakte een scooterrijder ook al betrokken bij een ongeval na afloop van de Santpoortse feestweek. Hierbij raakte een 25-jarige IJmuidense ernstig gewond nadat zij tijdens de val met haar hoofd tegen een boom aanviel. De bestuurder hiervan bleek onder invloed van alcohol te zijn.