Passagier van bromfiets komt bij val met hoofd tegen boom aan in Santpoort-Noord

 

Santpoort-Noord – Een passagier van een bromfiets is in de nacht van maandag op dinsdag flink gewond geraakt bij een verkeersongeval op het fietspad langs de Hagelingerweg. Rond kwart voor één reed het tweetal over het fietspad toen de bestuurder van de brommer tegen een voetganger aanreed. De bestuurder raakte daardoor de macht over het stuur kwijt en beide opzittenden kwamen ten val.

De vrouwlijke passagier kwam daarbij met haar hoofd tegen een boom aan en raakte daarbij flink gewond. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend en vervolgens overgebracht naar het Rode Kruis ziekenhuis voor verdere zorg. Zowel de aangereden voetganger als de bestuurder van de brommer kwam er met de schrik van af.

Bij de bestuurder van de brommer zal een blaastest moeten uitwijzen of hij op de Santpoortse feestweek teveel alcohol genuttigd heeft. Dat veel bezoekers daar te diep in het glaasje hebben gekeken bleek bij de afzettingen van het ongeval. Veel bezoekers hadden geen zin om om te lopen of snapte het nut van het politielint niet en deden een poging om onder het lint door te gaan. Helaas voor hun werden zij weer direct teruggestuurd door de politieagenten.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is ter plaatse gekomen en is een sporenonderzoek gestart om alle sporen duidelijk in beeld te brengen.