Scooterrijder ernstig gewond bij verkeersongeval in Bennebroek

 

Bennebroek – Een scooterrijder is woensdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeval. Rond half negen reed de scooterrijder met een passagier achterop over de Rijksstraatweg in de richting van Hillegom. Vlak voor de gemeentegrens gingen de twee onderuit. Eén van de twee raakte daarbij dermate gewond dat de hulp van de traumahelikopter noodzakelijk was.

Meerdere ambulances en politieagenten gingen met spoed die kant op om hulp te verlenen. De gewonde man is door het ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld. De traumahelikopter vloog enkele rondjes boven het ongeval en zette op een nabij gelegen grasveld de landing in. Het slachtoffer is even later met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor verder zorg.

De andere opzittende raakte lichtgewond en is voor controle door het ambulancepersoneel nagekeken. De politie is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval.