Twee gewonden na botsing met vrachtwagen op Europaweg in Haarlem

 

Haarlem – Twee personen zijn woensdag aan het begin van de middag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Europaweg. Rond één uur reed de personenauto achter een vrachtwagen op de Europaweg in de richting van Heemstede. De bestuurder van de personenauto merkte echter niet op dat de vrachtwagen moest stoppen voor een rood verkeerslicht.

Het gevolg was dat de bestuurder met een flinke klap tegen de vrachtwagen reed. Beide personen in de auto raakte gewond en werden met een wervelplank uit de auto gehaald door het ambulancepersoneel. De hond die in de auto zat werd door de politieagenten opgevangen en in de politiebus gezet. Beide personen zijn naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg.

Door het ongeval was de Europaweg gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. Na verloop van tijd kon één van de rijbanen weer opengesteld worden voor het verkeer.

Een bergingsauto heeft de beschadigde auto later op de middag weggesleept. De vrachtwagen heeft zijn beschadigde aanhanger tijdelijk bij een bushalte geparkeerd.