Brandweer treft bewoonster boven in woning aan na brand Westerstraat

 

Haarlem – In een woning aan de Westerstraat in de Leidsebuurt is dinsdagavond brand ontstaan. Om even over tien uur liep de buurvrouw toevallig naar buiten en zag door de ramen van de naastgelegen woning flinke vlammen. De vrouw waarschuwden hierop de hulpdiensten waarop de brandweer en politie direct in actie kwamen.

Bij aankomst van de brandweer is door agenten de voordeur van de woning ingetrapt waarop de brandweerlieden het vuur in de woonkamer snel wisten te blussen. Nadat het vuur uit was leek de klus erop te zitten, echter troffen de brandweerlieden boven in de woning nog de bewoonster aan. Met een speciaal masker is de bewoonster uit de woning gehaald en bij de buren opgevangen.

Ambulancebroeders hebben de bewoonster nagekeken maar raakte gelukkig niet gewond en kwam er met de schrik van af. Na de medische controle kon de vrouw samen met de brandweerlieden de schade in haar woning bekijken.