Lek in waterleiding zet buurtbewoners tijdelijk zonder water

 

Haarlem – Op de hoek van de Abel Tasmankade en de Houtmankade is dinsdagavond een waterleiding lek geraakt. Aan het begin van de avond werd de politie gebeld waarop agenten een kijkje gingen nemen. De agenten constateerden dat er inderdaad een waterleiding lek was geraakt waarop het waterbedrijf PWN werd ingeschakeld om het lek te dichten.

Met pionnen werd een deel van de straat afgezet omdat het zand door het water was weggespoeld en er een klein gat in het wegdek was ontstaan. In de loop van de avond is PWN begonnen met het repareren van het lek. Doordat de leiding afgesloten moest worden hebben omwonenden tijdelijk zonder water gezeten.

Mogelijk is de waterleiding lek geraakt doordat er eerder in de middag zware voertuigen door de straat hebben gereden om omgewaaide bomen op te halen.