Motorrijder onderuit na te hard remmen voor flitspaal op Fonteinlaan

 

Haarlem – Een motorrijder is zaterdagmiddag op de Fonteinlaan onderuit gegaan. Rond half vijf reed de man vanuit Heemstede in de richting van Haarlem. Toen hij een flitspaal zag remde de man dermate hard af dat hij de motor niet meer onder controle kon houden en onderuit ging. Enkele omstanders zagen het gebeuren en waarschuwden direct de hulpdiensten.

De man stond na het ongeval weer zelfstandig op en had geen zin om op de hulpdiensten te wachten. Nadat hij zijn motor opgepakt had ging hij er lopend vandoor richting de Haarlemmerhout.

Getuigen vertelden aan politieagenten welke kant de man was opgelopen. Zo’n honderd meter verder kwamen de agenten de man op de Hendriklaan tegen. Ook was er inmiddels een ambulance gearriveerd om de man aan zijn verwondingen te verzorgen.

De man weigerde echter alle hulp van de hulpverleners en wilde weer verder lopen. De agenten kregen het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol was en lieten de man blazen. Bij een ademtest kwam de man aan een promillage van 1,77. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Politieagenten hebben van enkele getuigen hun verklaringen opgenomen. Een bergingsauto heeft de motor later op de middag opgehaald.