Prinses Máxima opent nieuw gebouw Stem in de Stad in Haarlem

 

Haarlem – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft dinsdag 25 oktober 2011 het nieuwe gebouw van Oecumenisch Diaconaal Centrum Stem in de Stad in Haarlem geopend. Het centrum komt op voor mensen in nood die niet goed (meer) mee kunnen komen in de samenleving.

Het gerenoveerde pand in het centrum van Haarlem biedt onderdak aan diverse afdelingen van Stem in de Stad. Er is een aanloopcentrum waar iedereen welkom is voor een ontmoeting of een kop koffie. Daarnaast is er een medische post van de GGD, een straatpastor, maar ook asielzoekers en vluchtelingen kunnen bij Stem in de Stad terecht voor steun en opvang.

Mensen die te maken hebben met sociale uitsluiting en armoede kunnen op spreekuren in het huis terecht voor aandacht en praktische hulp. De afdeling religie, cultuur en spiritualiteit van Stem in de Stad houdt zich bezig met het organiseren van vieringen, cursussen en lezingen en verzorgt de contacten met andere religies in de stad Haarlem. Tot slot biedt het nieuwe pand ruimte aan een sociaal restaurant waar mensen die weinig of niet te eten hebben terecht kunnen.

De activiteiten van Stem in de Stad worden mogelijk gemaakt door 175 vrijwilligers en 9 beroepskrachten.