Publiekshal officieel geopend, StadsKunstKamer en Kinderhoek onthuld

 

Haarlem – De nieuwe Publiekshal in de Raakspoort is zaterdagmiddag feestelijk geopend. Na een toespraak van wethouder Pieter Heiliegers (Financiën, Bedrijfsvoering en Cultuur) en een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd en gezongen lied door het Haarlems Kinderkoor werd de opening met knal en serpentines officieel!

Wethouder Heiliegers: “De Raakspoort is een gebouw dat helemaal past in de Haarlemse maat van oud en nieuw, van historisch naar modern, met in de gevel verwerkte elementen, die verwijzen naar de recente geschiedenis van deze plek. Ook de inrichting van het pand is hierop gebaseerd, zie bijvoorbeeld de mooie kunstwanden geïnspireerd op oude Haarlemse meesters. Nieuw in de Publiekshal zijn de servicezuilen. In plaats van wachten willen we hiermee de service aan onze klanten vergemakkelijken en versnellen”.

StadsKunstKamer en Kinderhoek
Ook moderne kunst is onderdeel van de Raakspoort in het gebouw en in de nieuwe kunstvitrine (hoek gevel Raaks). Heiliegers onthulde deze StadsKunstKamer met de volgende woorden; “Vanaf nu nodigt de wethouder Cultuur elk seizoen een Haarlemse kunstenaar uit om zijn of haar werk aan het publiek te tonen (en te verkopen) in deze StadsKunstKamer”. Kunstenares Jennifer Hoes had de eer als eerste in de StadsKunstKamer te exposeren. Hoes heeft een kunstwerk gemaakt dat verwijst naar de geschiedenis van de Raaks en naar het gebouw ‘als boegbeeld van de stad’.
Natuurlijk is de Raakspoort zeer duurzaam, niet alleen door de warmtekoude opslag-installatie, de groene wand en het gebruik van duurzame materialen, maar ook doordat in de Publiekshal een Kinderhoek is ingericht voor de toekomstige generatie Haarlemmers. In de Kinderhoek kunnen kinderen spelletjes spelen die wijzen op leuke en bijzondere plekjes in de stad waarin ze opgroeien.