Automobilist en hond omgekomen bij aanrijding met trein in Heemstede

 

Heemstede – Bij een aanrijding tussen een trein en een personenauto zijn donderdagmiddag twee doden gevallen. Rond kwart over een kwam de automobilist bij de onbewaakte spoorwegovergang aan de Leidsevaartweg in botsing met een trein. De auto kwam onder de trein te zitten en werd een paar honderd meter meegesleurd.

Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter uit Amsterdam, rukte direct uit om hulp te verlenen. Helaas mocht dit voor de automobilist niet meer baten en overleed ter plekke.

De treinreizigers werden na enige tijd uit de trein gehaald en konden teruglopen naar het treinstation Heemstede. Na het onderzoek door de politie kon het slachtoffer uit de auto worden gehaald. Hierna is de trein met de auto daar nog onder teruggereden naar de spoorwegovergang. De dierenambulance heeft vervolgens de hond uit het wrak gehaald en meegenomen.

Het treinverkeer ondervond de gehele middag hinder van het ongeval.