Huldiging wereldkampioenen honkballers op de Grote Markt in Haarlem

 

Haarlem – De wereldkampioenen honkbal zijn vrijdagmiddag 11 november 2011 gehuldigd in Haarlem. Op 15 oktober werd het Nederlands honkbalteam voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioen. Na een boottocht over het Spaarne in Haarlem werd het team door minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, burgemeester Bernt Schneiders en bondsvoorzitter Bob Bergkamp in het Teylersmuseaum toegesproken.

Coach Brian Farley en aanvoerder Sidney de Jong van het Nederlands honkbalteam en technisch directeur Robert Eenhoorn werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ze kregen het lintje uitgereikt van minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Na de toespraken werd het team op de Grote Markt gehuldigd door ruim 3000 fans.