Schip raakt in de problemen op het Spaarne en zinkt gedeeltelijk

 

Haarlem – Een schip is donderdagavond op het Spaarne in Haarlem in de problemen geraakt. Rond kwart over acht passeerde het schip de Melkbrug toen het schip ter hoogte van de Gedempte Oude Gracht gedeeltelijk zonk en dwars over het Spaarne kwam te liggen. De brandweer kwam ter plaatse om met een waterpomp het schip proberen leeg te pompen.

Er was echter op dat moment al dermate veel water ingelopen dat het schip scheef in het water lag en er alsmaar meer water inliep. In de loop van de avond heeft de brandweer het lek in het schip weten te dichten. Hierna kon er een begin gemaakt worden om al het water uit het schip te pompen.

Vermoedelijk is het schip eerder in het Spaarne ergens tegen aangevaren waardoor er een scheur is ontstaan.

Het Spaarne was voor het autoverkeer tijdelijk afgesloten. Het incident trok veel bekijks van nieuwsgierige mensen.