Bewoners tijdelijk zonder gas door gaslek in leiding Westergracht

 

Haarlem – Enkele bewoners in de Leidsebuurt zijn donderdagmiddag zonder gas komen te zitten. Rond half vier raakte bij werkzaamheden op de hoek van de Westergracht en de Van Oosten de Bruijnstraat een gasleiding lek. Door het lek was een hard sissend geluid in de wijde omgeving te horen. De brandweer kwam ter plaatse om de situatie samen met het gasbedrijf veilig te stellen.

De politie sloot de Westergracht voor het verkeer af. Na enige tijd wist het gasbedrijf de leiding af te sluiten waardoor er geen gas meer uit de leiding stroomde. De brandweer heeft nog diverse metingen uitgevoerd om te kijken of de situatie weer veilig was.

Hierna konden de hulpdiensten weer terugkeren en is het gasbedrijf begonnen met het herstellen van de gasleiding. Enkele bewoners uit de Leidsebuurt zullen tot die tijd zonder gas zitten.