Brandweer opnieuw naar autobrand om ‘zwevende’ auto te blussen in Zwanenburg

 

Zwanenburg – Een geparkeerde auto aan de Kromme Spieringweg in Zwanenburg is in de nacht van zaterdag op zondag verwoest door een brand. De brandweer werd om even voor half een gealarmeerd. Bij aankomst stond de auto al in lichterlaaie en viel er weinig meer aan te redden. Nadat de brand geblust was keerde de brandweer weer terug richting de kazerne.

Toen de auto ruim een uur later werd opgehaald door de berger bleek de auto opnieuw te zijn gaan branden. De brandweer werd wederom gealarmeerd om het vuur te gaan blussen. De berger had de auto inmiddels al aan kettingen vastzitten en omhoog getakeld.

De brandweer heeft de auto nogmaals goed geblust waarna de berger de uitgebrande auto uiteindelijk mee kon nemen. Vermoedelijk is brandstichting de oorzaak van de brand.