Grote brand in fabriek Zaandam

 

Zaandam – In een oude fabriek aan de Ringweg in Zaandam is dinsdagmiddag brand uitgebroken. De brand ontstond rond half vier in een kantoor van een puinbreekinstallatie, gevestigd op het terrein van een voormalige vuilverbranding. Bij aankomst van de hulpdiensten trok een grote zwarte rookwolk uit het gebouw.

Mede om over voldoende bluswater te beschikken schaalde de brandweer op naar een ‘grote brand’. Meerdere brandweerwagens en een blusboot kwamen ter plaatse. Met een lange brandweerslang is er bluswater uit de Westzanerdijk gehaald. Omdat deze slang over de weg lag moest het verkeer tijdelijk worden omgeleid, wat voor de nodige overlast zorgde.

De oorzaak van de brand is vermoedelijk brandstichting. Een getuige liet weten even voor de brand een persoon te hebben gezien op het terein welke er even later per scooter snel vandoor ging. De politie zal een onderzoek instellen om de dader te achterhalen.

Bij de brand is niemand gewond geraakt.