Twee gewonden bij schietpartij in woning Beverwijk

 

Beverwijk – Maandag aan het einde van de avond, op tweede kerstdag, zijn in Beverwijk twee gewonden gevallen na een schietpartij in een woning aan de Van Riemsdijklaan. Rond kwart voor twaalf werden de hulpdiensten gealarmeerd om met spoed die kant op te gaan. Politieagenten kwamen in kogelwerende vesten ter plaatse en gingen de woning waar het schietincident had plaats gevonden binnen.

In de woning werden twee slachtoffers, de 47-jarige bewoner en een 30-jarige plaatsgenoot, aangetroffen welke ernstig gewond waren geraakt. Gezien de ernst van de verwondingen werd het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen om het ambulancepersoneel medische ondersteuning te verlenen.

De dader was na het incident op de vlucht geslagen. Politieagenten hebben in de omgeving uitgekeken maar helaas niets gevonden. In de buurt ging het gerucht dat er voorafgaand aan de schietpartij in de woning de verkoop van een tweedehands telefoon plaats vond. Tijdens het incident was de jeugd erg opstandig tegenover de politie en weigerde om achter het lint te gaan. Na diverse vorderingen waar geen gehoor aan werd gegeven moest uiteindelijk een 19-jarige man worden aangehouden.

De Technische Recherche is nog tot diep in de nacht bezig geweest met sporenonderzoek. De straat is geruime tijd afgesloten geweest.