Vier personen ernstig gewond bij ongeval op de A9 Beverwijk

 

Beverwijk – Bij een verkeersongeval op de A9 in Beverwijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag vijf personen gewond geraakt. Vier daarvan raakte ernstig gewond en kwamen bekneld te zitten in het voertuig. Rond kwart voor twee reed de auto op de afrit naar de A22 richting IJmuiden toen deze door nog onbekende oorzaak van de weg af raakte. De auto kwam enkele meters lager via een boom tot stilstand.

Hulpdiensten, waaronder twee traumateams uit Amsterdam en Rotterdam, werden opgeroepen om hulp te verlenen. Om de inzittenden uit het voertuig te kunnen halen moest onder andere het dak van de auto worden geknipt en werden de deuren eruit gehaald. Na enige tijd konden de drie van de vier inzittenden naar het ziekenhuis worden vervoerd. De laatste zat dermate bekneld dat deze pas ruim twee uur veilig uit de auto gehaald kon worden. Ook hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere zorg.

De snelweg was tijdens het incident afgesloten voor het verkeer. De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval.