Achtergebleven kerstbomen in de brand gestoken in centrum Haarlem

 

Haarlem – Bewoners van de Gasthuisstraat in het centrum van Haarlem hebben zondagavond de brandweer gebeld wegens een brand in de straat. Rond elf uur merkte een van de bewoners op dat er enkele achtergebleven kerstbomen in de brand waren gestoken. De melder ondernam samen met enkele buren een poging om met emmertjes water zelf de brand te blussen.

De brandweer was snel ter plaatse en nam het werk over. Met een straal hoge druk wisten de brandweerlieden het vuur snel te doven.

Buurtbewoners vertelden de politieagenten dat zij de afgelopen week al diverse keren de gemeente hadden gevraagd om de kerstbomen weg te halen, om brandstichting te voorkomen. De politie zal de gemeente inlichten en vragen om de, inmiddels afgebrande, kerstbomen alsnog weg te halen.