Bewoner gewond na brand in flatwoning Andorrastraat in Haarlem-Schalkwijk

 

Haarlem – Bij een brand in een flatwoning aan de Andorrastraat is dinsdag aan het begin van de avond de bewoner gewond geraakt. Rond kwart voor zes kwam de melding bij de brandweer binnen. Twee brandweervoertuigen, twee ambulances en enkele politie-eenheden kwamen ter plaatse.

De brand woedde in een appartement op de 9e etage. De bewoner raakte door de brand gewond en is door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen verzorgd. Na de eerste zorg is hij overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg. Gezien de rookontwikkeling werd deze etage tijdelijk geevacueerd en werden de bewoners opgevangen in een naastgelegen restaurant.

De brandweer heeft het vuur geblust en is nog enige tijd bezig geweest met het controleren van de woning. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.