Diverse brandjes, vernielingen en mishandelingen in Haarlem tijdens de jaarwisseling

 

Haarlem – De hulpdiensten zijn tijdens de jaarwisseling druk bezig geweest met diverse incidenten. De oudejaarsavond verliep relatief gezien erg rustig, op een paar kleine brandjes na. Na twaalf uur werd het voor de hulpdiensten een stuk drukker, met onder andere een steekpartij in de Tempelierstraat, diverse (auto)branden en enkele opstootjes in het centrum van Haarlem.

In de Professor Kouwerstraat en de Ten Katestraat werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in een woning. In beide gevallen bleek het gelukkig mee te vallen. Onder andere in de Vincent van Goghlaan, Bep van Klaverenstraat, Teding van Berkhoutstraat en de Dublinstraat moest de brandweer in actie komen voor een auto welke in de brand stond.

Op de Riviervischmarkt werd rond 02:15 uur een 19-jarige Haarlemmer aangehouden wegens het niet voldoen aan een vordering van de politie. Hij was kort daarvoor een café uitgezet maar weigerde om weg te gaan. De man is door de agenten aangehouden en is er een proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook een 22-jarige Haarlemmer die een uur later probeerde door een politieafzetting heen te komen is aangehouden. De afzetting was gemaakt bij een opstootje.

Om even voor half drie werd bij de Franklin Hoevenstunnel een 18-jarige Haarlemmer aangehouden. Hij wordt ervan veracht kort daarvoor een 25-jarige Haarlemmer te hebben mishandeld. Om nog onbekende reden sloeg hij het slachtoffer twee tanden uit zijn mond. De verdachte is ingesloten, er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Bij een steekpartij in de Tempelierstraat zijn zes personen aangehouden. Omstreeks 04:30 uur stelden politieagenten na een melding van een steekpartij direct een onderzoek in. In de Tempelierstraat troffen zij een 17-jarige Haarlemmer aan die steekwonden had opgelopen. Voor het slachtoffer is direct hulp ingeschakeld en hij is naar een ziekenhuis vervoerd. Op aanwijzingen van getuigen konden de agenten op het Lorentzplein zes personen aanhouden die worden veracht hierbij betrokken te zijn. Dat zijn twee vrouwen en vier mannen. De vrouwen zijn een 16-jarige Vogelenzangse en een 18-jarige Hoofddorpse. De mannen zijn twee Haarlemmers van 21 en 28 jaar en twee Amsterdammers van 20 jaar oud.

De verdachten zijn ingesloten en er wordt een nader onderzoek ingesteld. De toedracht is nog niet duidelijk.

In totaal hebben er in de regio Kennemerland 31 aanhoudingen plaats gevonden, waarvan één wegens belediging tegen een politieagent.