Groot alarm voor aangebrand broodje in zorgcentrum Sint Jacob in de Hout

 

Haarlem – De hulpdiensten hebben woensdagavond groot alarm geslagen na de melding van een flinke brand in een kamer bij zorg- centrum Sint Jacob in de Hout aan de Zuiderhoutlaan. Om even voor half elf ging het automatische brandalarm af waarop de brandweer van Heemstede richting het zorgcentrum ging. Enkele minuten later werd gemeld dat er daadwerkelijk brand zou woeden.

Hierop werden meerdere brandweervoertuigen, twee ambulances en diverse politie-eenheden gealarmeerd. De brandweer is bij aankomst direct naar de desbetreffende kamer toe gegaan om het vuur te blussen. In tegenstelling tot eerdere berichten bleek er geen grote brand in de kamer te woeden, maar betrof het een aangebrand broodje wat veel rookontwikkeling veroorzaakte.

De bewoners van de bovenste etage, waar het brandje woedde, werden tijdelijk opgevangen in de recreatiezaal. De bewoner is door het ambulancepersoneel gecontroleerd wegens rookinhalatie meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

De brandweer heeft de kamer met een overdrukventilator geventileerd en kon daarna ook weer terugkeren naar de kazerne.