Jongen neergestoken met schroevendraaier in buurtcentrum De Til

 

Haarlem – Een 17-jarige jongen is vrijdagavond gewond geraakt bij een steekincident bij buurtcentrum De Til aan het Leidseplein in Haarlem. Het incident vond om even voor tien uur plaats. Gezien de ernst van de verwondingen werden er naast diverse politie-eenheden en ambulances, ook een traumahelikopter opgeroepen om medische hulp te verlenen.

De jongen zou volgens omstanders in zijn linker lies geraakt zijn en is kort buiten bewustzijn geweest. Na de eerste zorg door het ambulancepersoneel is de jongen met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij geopereerd moest worden. Hij is buiten levensgevaar.

Tijdens het steekincident waren er diverse jongeren aanwezig in het buurtcentrum. De politie heeft al deze personen verhoord. De politie hield de 14-jarige verdachte aan en hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld.