Jongetje komt tijdens oversteken in botsing met auto op het Spaarne in Haarlem

 

Haarlem – Een 10-jarig jongetje is maandag aan het einde van de middag lichtgewond geraakt bij een aanrijding op het Spaarne. Rond kwart over vier wilde de jongen met zijn fiets ter hoogte van de Melkbrug het Spaarne oversteken, maar zag daarbij een auto over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de jongen met zijn hoofd tegen het voorruit van de auto aan kwam.

Een ambulance en twee politiewagens kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De ambulancebroeders hebben het jongetje in de ambulance gecontroleerd. Gelukkig raakte hij niet ernstig gewond en kwam er met de schrik van af. Na de controle kon hij zelfstandig de ambulance weer verlaten en werd zijn fietsje weer uit de politiebus gehaald.

Het overige verkeer op het Spaarne kon het ongeval via het fietspad passeren.