Kop-staart botsing tussen drie voertuigen op de A200 in Halfweg

 

Halfweg – Op de A200 in Halfweg zijn donderdagmiddag drie voertuigen met elkaar in botsing gekomen. De drie voertuigen kwamen rond kwart over vier vanuit Haarlem toen de voorste auto, even voor het Rotterpolderplein, hard moest remmen. De auto daarachter merkte dat optijd op, maar het bestelbusje daarachter kon niet snel genoeg stil staan.

Door de klap schoot de auto voor het busje tegen zijn voorganger aan. Brandweer, ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De bestuurder van de auto voor het busje is door de hulpdiensten op een veilige manier uit zijn auto gehaald. De bestuurder is voor verdere zorg per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Een bergingsauto heeft de beschadigde auto weggesleept. De twee andere voertuigen konden op eigen kracht verder rijden. Het overige verkeer kon via de meest linker rijstrook het ongeval passeren. Door de drukte in het verkeer liep het verkeer hierdoor enige tijd vertraging op.