Losgelaten wegbelijning zorgt voor gevaarlijke situaties op kruising in Haarlem

 

Haarlem – De tijdelijke wegbelijning welke op het kruispunt Randweg / Leidsevaart was aangebracht, is in de loop van de week steeds meer los gaan zitten. Donderdagavond bleef er door de regen helemaal weinig meer aan het wegdek vastzitten, waardoor de strepen overal en nergens op het wegdek kwamen te liggen. Dit leverde gevaarlijke en onduidelijke situaties op. De politie heeft daarom donderdagavond alle gele plakstroken van het wegdek gehaald.

Door de werkzaamheden op het kruispunt Lanckhorstlaan / Herenweg in Heemstede is het voor automobilisten nu mogelijk om komend vanuit Heemstede vanaf de Randweg linksaf de Leidsevaart op te rijden. Met gele plakstroken was op deze kruising een aparte rijstrook gemaakt voor het afslaande verkeer en werden de twee rijstroken voor rechtdoor een rijbaan naar rechts opgeschoven.

Al de gehele week leverde dit diverse keren gevaarlijke situaties op omdat niet iedere automobilist de nieuwe situatie snapte. Met de regen van donderdagavond kwamen de overige plakstroken ook los te zitten waarop het helemaal een zooitje werd. Politieagenten hebben daarom de gele tijdelijke belijning helemaal van het wegdek gehaald om verdere onveilige situaties te voorkomen.

Vrijdag zal bekeken worden hoe er op een goede manier de wegbelijning aangebracht kan worden en hoe de nieuwe situatie duidelijker gemaakt kan worden aan de automobilisten.