Geld buitgemaakt bij plofkraak bij pinautomaat Rabobank in Lisse

 

Lisse – Bij een pinautomaat van de Rabobank aan de Vivaldistraat in Lisse is in de nacht van dinsdag op woensdag een plofkraak gepleegd. Rond kwart voor drie kwam de melding bij de politie en brandweer binnen. De politie rukte direct met meerdere eenheden uit en zette de omgeving van de pinautomaat af. Andere eenheden gingen in de omgeving opzoek naar de daders.

Omdat er mogelijk nog explosieven bij de pinautomaat aanwezig waren werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld om de boel te onderzoeken. Na een inspectie door de bomverkenners bleek er geen gevaar meer te zijn.

De Technische Recherche is daarna een onderzoek gestart bij de pinautomaat en heeft alle sporen vastgelegd. Een naastgelegen deur bleek ook te zijn vernield om binnen te kunnen komen. De omgeving van de Vivaldistraat is nog tot diep in de nacht afgezet geweest.

Het is niet bekend of de daders buit hebben gemaakt.

=====

Lisse – Plofkraak bij geldautomaat Vivaldistraat
Lisse, 04-01-2012 • Op woensdag 4 januari rond 02.40 uur vond er een plofkraak plaats bij een geldautomaat aan de Vivaldistraat. De politie kreeg die nacht de melding dat het inbraakalarm afging alsmede het brandalarm. Zij ging direct ter plaatse.

Een getuige had een auto zien wegrijden met daarin drie mannen met bedekte gezichten. De politie heeft in de omgeving naar de mannen gezocht maar hen niet meer aangetroffen.
In de Vivaldistraat zag de politie dat er een deur naast de pinautomaat vernield was. Hierdoor konden de daders bij de kluis van de geldautomaat komen om deze vervolgens op te blazen. De daders hebben geld buitgemaakt.

De brandweer heeft bij de automaat een meting gedaan, maar er werd geen gas gemeten. De EOD is ook ter plaatse gekomen, om te onderzoeken of er nog een explosief in het gebouw aanwezig was. Dit bleek niet het geval. De technische recherche heeft ter plaatse onderzoek gedaan. De politie zet haar onderzoek voort. Zij vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via Stichting M. 0800-7000.