Tijdelijke situatie op kruispunt Randweg / Leidsevaart opnieuw ingericht

 

Haarlem – De gemeente heeft na nog geen week tijd de tijdelijke situatie op het kruispunt van de Randweg / Leidsevaart aangepast vanwege gevaarlijke situaties die ontstonden. Door de werkzaamheden op het kruispunt Lanckhorstlaan / Herenweg in Heemstede is het voor automobilisten nu mogelijk om komend vanuit Heemstede vanaf de Randweg linksaf de Leidsevaart op te rijden.

Met gele plakstroken was op deze kruising een aparte rijstrook gemaakt voor het naar links afslaande verkeer en werden de twee rijstroken voor rechtdoor een rijbaan naar rechts opgeschoven. Ondanks dat de situatie duidelijk op borden stond aangegeven was dit niet voor iedere automobilist duidelijk. Daarnaast bleven tijdelijke gele plakstroken welke hiervoor op het wegdek waren geplakt niet goed zitten wat voor veel gevaarlijke situaties zorgde.

Donderdagavond bleef er na een flinke regenbui helemaal meer weinig aan het wegdek vast zitten en hebben politieagenten de resterende loszittende strepen van het wegdek afgehaald.

Inmiddels is de kruising zo ingericht dat er nog twee rijstroken beschikbaar zijn en dat daarop ook het afslaande verkeer rijdt. Doordat de snelheid, mede vanwege de drukte, niet hoog is lijkt dit tot op heden de meest veilige situatie te zijn.