Brandweer redt ganzenbaby’s van het ijs bij Amsterdamsepoort in Haarlem

 

Haarlem – De dierenambulance heeft zaterdagmiddag de hulp ingeroepen van de duikers van de brandweer. Op het ijs bij de Amsterdamsepoort zaten acht hele jonge Nijl gansjes met hun moeder. Door de winterse omstandigheden was de vader helaas overleden.

Duikers van de brandweer zijn het ijs opgegaan en hebben eerst de overleden gans gepakt en overhandigd aan de dierenambulance. Daarna moesten de kleine gansjes gepakt worden. Door het gladde ijs vielen de kleine gansjes continu om en konden maar moeilijk vooruit komen.

Een brandweerman is vervolgens het ijs opgegaan een heeft alle kleine gansjes stuk voor stuk gepakt. Helaas vloog de moeder er snel vandoor en kon niet meer gepakt worden. Alle gansjes zijn onder grote belangstelling van omstanders meegenomen door de dierenambulance.