Grote brand verwoest loods in Boesingheliede

 

Boesingheliede – De brandweer heeft maandag aan het einde van de middag groot alarm geslagen wegens een brand in een loods aan de Schipholweg in Boesingheliede. De brand werd rond kwart voor vijf ontdekt waarop de brandweer met groot materiaal uitrukte. De brand woedde in een loods naast een woning waar een garagebedrijf in gevestigd was.

De brandweer wist de vlammen snel te doven maar is nog geruime tijd bezig geweest met het onder controle krijgen van de brand. Een voorlichtster van de Veiligheids Regio Kennemerland liet weten dat er in het dak van de loods asbest aanwezig was, maar kon nog niet zeggen in hoeverre de vrij gekomen asbest schadelijk was voor de omgeving.

De Schipholweg – N232 is tijdens het incident in beide richtingen afgesloten geweest voor het verkeer. Bij de brand is niemand gewond geraakt.