Kapotgevroren waterleiding in toiletgebouw midgetgolf Haarlem

 

Haarlem – In het toiletgebouw van de midgetgolfbaan aan de Oosterhoutlaan in de Haarlemmerhout is woensdagavond de waterleiding kapot gevroren. Een voorbijganger hoorde het water uit het houten gebouw stromen en waarschuwde daarop de brandweer.

De brandweer kwam ter plaatse en constateerde dat er inderdaad iets niet in de haak was. Voor de deur had zich inmiddels ook al een grote plas water gevormd en het was duidelijk hoorbaar dat er veel water uit een leiding stroomden. De brandweermannen hebben vervolgens de deur van het toiletgebouw geforceerd om de leiding af te kunnen sluiten.

Nadat de brandweerlieden binnen waren gekomen bleek er in deze ruimte geen afsluiter voor de waterleiding te zitten. Vermoed werd dat de afsluiter in de naastgelegen opslagruimte zou zitten waarop ook deze toegangsdeur werd geforceerd. Na het nodige sloopwerk om de goed afgesloten ruimte binnen te kunnen komen gingen de brandweermannen hier opzoek naar de afsluiter.

In deze ruimte werd ook geen afsluiter gevonden waarop de gesprongen leiding op een provisorische manier afgesloten moest worden. Met een hydraulische spreider is de waterleiding dichtgeknepen. Beide deuren zijn vervolgens weer met een aantal spijkers en schroeven afgesloten waarna het werk voor de brandweer erop zat.