Onwel geworden machinist uit trein gehaald bij Spoorwegovergang Westergracht Haarlem

 

Haarlem – De hulpdiensten zijn maandagavond uitgerukt naar de Westergracht in Haarlem. Rond kwart voor zeven werd de machinist van een trein onwel. De man wist de trein nog stil te zetten bij een spoorwegovergang. Ambulancebroeders hebben de man eerste hulp verleend waarna hij horizontaal op een brancard door de brandweer uit de trein is getild.

De man is vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg. De spoorwegovergang was tijdens het incident tijdelijk afgesloten. De trein werd na verloop van tijd op een zijspoor gezet waardoor het overige treinverkeer er rustig langs kon rijden.

De KLPD en een medewerker van ProRail zijn later ter plaatse gekomen en hebben controleert of de spoorbomen weer op normale wijze functioneerde. Tot die tijd werd het verkeer door de agenten van het KLPD geregeld.